Στο εργαστήρι μας δημιουργούμε αντικείμενα καθημερινής χρήσης (τσάντες, πορτοφόλια, μπρελόκ..) φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά και βάρκες προσφύγων.

Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Τα εκπαιδεύουμε στον τομέα της ραπτικής και δημιουργούμε θέσεις απασχόλησης ώστε να μπορέσουν μέσα από αυτή την κοινή προσπάθεια να ορθοποδήσουν! Παράλληλα η εκπαίδευση που προσφέρουμε οδηγεί στην ενσωμάτωση καθώς Έλληνες και πρόσφυγες δουλεύουν και κοινωνικοποιούνται μαζί.. Στόχος μας είναι επίσης να χρησιμοποιήσουμε και το πλαστικό το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλο οικολογικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια.

Σε συνεννόηση λοιπόν με οργανώσεις από τη Χίο παραλάβαμε σωσίβια και πλαστικές βάρκες που διασχίζουν το Αιγαίο πέλαγος. Αφού τις καθαρίσαμε και τις κόψαμε σε κομμάτια χρησιμοποιήσαμε τη φαντασία μας και δημιουργήσαμε!!

Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό και κρύβει μια ξεχωριστή ιστορία, φτιαγμένο με μεράκι μας θυμίζει την ελπίδα των ανθρώπων για μια καινούρια ζωή!

Κατηγορίες: Κοιν.Σεπ